Nederlandse Flipper Vereniging

De Nederlander heeft een behoorlijke geschiedenis in het flipperen, veel werd er altijd gespeeld in de cafetaria’s, cafés sportkantines, buurthuizen en op de camping. Even leek het erop dat de flipperkast zou verdwijnen maar de pinball automaten zoals ze ook wel worden genoemd is aan een comeback bezig. In Nederland kun je zelfs lid worden van de Nederlandse Flipper Vereniging, een vereniging die al sinds 1992 bestaat en inmiddels al meer dan 1.200 leden telt. De Nederlandse Flipper Vereniging is dan ook de grootste flippervereniging ter wereld.

Lidmaatschap

Misschien is flipperen ook één van jouw hobby’s dan kun je lid worden van de Nederlandse Flipper Vereniging. Het lidmaatschap kost € 35 per jaar, aan het lidmaatschap zijn behoorlijk wat voordelen verbonden zoals:

  • Je ontvangt vier keer per jaar het clubblad “De Spinner”.
  • Er is een clubhuis waar je kunt spelen op wel 100 verschillende flipperkasten
  • De vereniging organiseert verschillende competities en toernooien
  • Je hebt automatisch toegang tot het ledenforum waar je allerlei dingen en vragen kunt uitwisselen
  • Technische Vraagbaak

De Spinner

Bas Vis is man achter de Spinner, het clubblad verschijnt dus vier keer per jaar, in het blad vind je allerlei nieuwtjes. Ook vind je er artikelen die door de leden zijn aangeleverd worden, de leden kunnen dit materiaal aanleveren via uitgeprint materiaal of via mail of zelfs via een USB-stick.

Clubhuis

In 2015 werd het nieuwe clubhuis aan de Turbinestraat 5 in Veenendaal geopend. De leden hebben meer dan een jaar gewerkt om het nieuwe clubhuis het Funhouse te realiseren. In een bedrijfshalletje aan de Turbinestraat in Veenendaal is een prachtig clubhuis geopend, waar meer dan 100 flipperkasten opgesteld staan. In het clubhuis worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Elke laatste vrijdag van de maand is er Funhouse Friday gezellig met elkaar flipperen onder het genot van een hapje en een drankje.

Technische Vraagbaak

De Technische Vraagbaak helpt leden die zelf met hun flipperkast aan het sleutelen gaan, ook als jouw flipperkast defect is kun je bij hun aankloppen. Bij alle technische vragen bieden zij hulp, niet alle problemen kunnen zij oplossen maar ze kunnen je wel vaak weer een eind op weg helpen. De leden kunnen de vragen zowel schriftelijk of telefonisch voorleggen. Regelmatig worden er ook zogenaamde klusdagen georganiseerd, tijdens deze dagen wordt er onderhoud verricht aan de flipperkasten.

Afbeeldingsresultaat voor pinball machine